Zege Ajax voorspeld: 'Met Ziyech en Schöne is dat een enorme stap vooruit'

Zege Ajax voorspeld: 'Met Ziyech en Schöne is dat een enorme stap vooruit'

21-10-2016 09:36
12

Bryan Roy denkt dat de Klassieker extra cachet krijgt door het feit dat Feyenoord momenteel koploper is van de Eredivisie. Ajax kijkt tegen een achterstand van vijf punten aan op de aartsrivaal.

"Het is echt geweldig dat Feyenoord koploper is. Dat maakt de Eredivisie spannend om naar te kijken", zegt Roy, die tussen 1988 en 1992 126 competitiewedstrijden voor Ajax speelde, in het Algemeen Dagblad. "Ze zijn in goeden doen, waardoor de spirit heel positief is. Maar dat geldt natuurlijk ook voor Ajax."

Wedden

Meer odds

De voormalige linksbuiten verwacht dan ook veel van de clash in De Kuip zondag. "Het middenveld staat nu erg goed, met Hakim Ziyech en Lasse Schöne erbij. Dat is echt een enorme stap vooruit ten opzichte van het vorige seizoen. Ik verwacht zondag spektakel op het veld. De aanloop er naartoe, de sfeer die erbij komt kijken en de entourage in de Kuip zijn fantastisch."

"Mooi dat ik dat zelf heb mogen meemaken. Het kan zondag echt beide kanten op gaan. Als Ajax zich goed weet te organiseren, zie ik ze met 0-1 winnen", besluit Roy.