Mourinho ziet niets in 'Memphis-rol' voor aanwinst: 'Beter om hard te werken'

Mourinho ziet niets in 'Memphis-rol' voor aanwinst: 'Beter om hard te werken'

21-10-2016 09:57
2

Manchester United-manager José Mourinho vindt dat Henrikh Mkhitaryan nog stappen moet zetten voor hij klaar is voor een basisplaats. De 27-jarige Armeen zal in ieder geval niet hetzelfde traject afleggen als Memphis Depay.

Mkhitaryan beleeft een moeizame start op Old Trafford. Hij kwam afgelopen zomer voor 42 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar kreeg sinds de 2-1 nederlaag tegen stadgenoot Manchester City op 10 september, geen speeltijd meer bij United. Ook de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe (4-1) moest hij donderdag vanaf de tribune bekijken.

Waar Mourinho doorgaans andere spelers een kans geeft in Europa, ziet hij voor Mkhitaryan niets in een 'Memphis-traject'. "Hij moet harder werken om gewend te raken aan de intensiteit op hoog niveau", zegt hij tegen Sky Sports. "Ik kan hem op de bank zetten en vijftien tot twintig minuten speeltijd gunnen, zoals ik deed met Memphis, maar ik denk dat het veel beter is voor hem om te werken en te wachten op zijn kans."

De Portugese manager denkt dat die kans snel komt, al is er veel concurrentie. "De situatie is dat we met Lingard, Mata en Martial speelden (tegen Fenerbahçe, red.). Ik ben geen Einstein. Ik ken geen tactisch systeem waarin ruimte is voor vier vleugelspelers tegelijk."