In het kort: Zorgen HSV nemen toe na kansloze nederlaag, Icardi gepasseerd

In het kort: Zorgen HSV nemen toe na kansloze nederlaag, Icardi gepasseerd

21-10-2016 23:58
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

HSV dieper in de zorgen
Hamburger SV wacht ook na de achtste speelronde in de Bundesliga nog op de eerste overwinning. In het eigen Volksparkstadion werd kansloos met 3-0 verloren van Eintracht Frankfurt. HSV blijft daardoor op de voorlaatste plek staan met twee punten. Alleen Ingolstadt doet het slechter. Een eigen doelpunt van Lewis Holtby en goals van Shani Tarashaj en Haris Seferovic beslechtten het pleit.

Spits van De Boer weer gepasseerd
Mauro Icardi is opnieuw niet opgenomen in de selectie van Argentinië voor de duels met Brazilië en Colombia. De veelbesproken spits is weliswaar in bloedvorm voor het Internazionale van Frank de Boer, maar speelde pas één interland. Onder anderen Lionel Messi, die hersteld is van een liesblessure, is wel van de partij.

Kongolo naast Pogba in Europa League-team
Terence Kongolo heeft naast de drie punten nog een mooie beloning overgehouden aan het Europa League-duel met Zorya Luhansk van donderdagavond (1-0). De verdediger speelde zo goed in de derde speelronde van de groepsfase dat hij door de UEFA is uitgekozen in het team van de week. Kongolo deelt de eervolle vermelding onder anderen met Paul Pogba, die twee keer scoorde voor Manchester United tegen Fenerbahçe. 

Davidson vrijgesproken na rode kaart tegen Heerenveen
Jason Davidson is door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken van een schorsing. De verdediger kreeg een rode kaart nadat hij in de Derby van het Noorden een vermeend knietje had uitgedeeld. Davidson kreeg eerder een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, maar de tuchtcomissie ziet zijn knietje niet als gewelddadig en besloot daarop de Australiër vrij te spreken.  

Transferverbod Atlético
Geen transfers bij Atlético Madrid deze winter. De Spaanse topclub aanvaardt een deel van zijn transferverbod onder bepaalde voorwaarden. Dat zeggen de club en de FIFA donderdag in een gezamenlijk communiqué. Zowel Atlético als Real Madrid kreeg in januari een transferverbod opgelegd. De reden: beide clubs overtraden de reglementen bij internationale transfers van spelers onder achttien jaar. De clubs gingen in beroep bij de FIFA en kregen daardoor opschorting van hun straf. Zo konden ze deze zomer wel nog transferdeals sluiten.

Onderzoek naar kunstgras
Voetbalclubs die hun eigen kunstgrasvelden niet meer vertrouwen na alle commotie, mogen een onafhankelijk onderzoek naar de korrels laten doen. Dat laat de Nederlandse rubberbranche vrijdag weten volgens het Algemeen Dagblad. De branche, die honderd procent zeker is van het feit dat de korrels veilig zijn, heeft toegezegd alle kosten te dekken. Sommige sportverenigingen willen niet meer spelen op de velden, totdat het nieuwe onderzoek duidelijkheid geeft.