Arveladze is AZ erg dankbaar: Die kan ik aan mijn kinderen laten zien

Arveladze is AZ erg dankbaar: "Die kan ik aan mijn kinderen laten zien"

21-10-2016 10:23
4

Voor Shota Arveladze had de Europa League-wedstrijd tussen AZ en Maccabi tel Aviv een speciaal tintje. De Georgiër keerde als trainer van de Israëlische club voor even terug in Alkmaar.

Arveladze maakte zich tussen 2005 en 2007 razend populair bij AZ. Hij kwam donderdag dan ook meerdere afbeeldingen van zichzelf tegen in het Afas Stadion. "Niet veel spelers hebben dat. Ik was hier een korte tijd, twee jaar en toch waarderen ze je zo erg. Ze zetten je naast iconen die hier veel langer hebben gespeeld. Dat waardeer ik en daar wil ik ze voor bedanken", zegt hij tegen FOX Sports.

"Ik ben erg dankbaar en zal mij hier altijd thuis voelen", vervolgt Arveladze, die bekent dat hij een foto van zijn eigen afbeelding wil maken. "Die kan ik aan mijn kinderen laten zien." De oud-spits bewaart ook goede herinneringen aan voormalig teamgenoot Kenneth Perez. "Ik heb een fantastische tijd met hem gehad. Ik hou van hem, hij is een goede vriend. Doe hem de groeten."

Dat Maccabi met 1-2 won van AZ maakte de avond helemaal een succes voor Arveladze. "Als je echt wilt overwinteren in Europa, zijn dit gouden punten. Het is een geweldige overwinning." Voor de Israëliërs was de zege broodnodig na nederlagen tegen Zenit Sint-Petersburg en Dundalk. "We moesten hier winnen. Dat hebben we gedaan en daar zijn we blij mee."