Cambuur op de schop na ontslag Maas: 'Zitten 9 van de 10 keer op één lijn'

Cambuur op de schop na ontslag Maas: 'Zitten 9 van de 10 keer op één lijn'

21-10-2016 10:57
2

Sipke Hulshoff en Arne Slot hopen de komende weken als interim-trainersduo een ommekeer te bewerkstelligen bij SC Cambuur. Na het ontslag van Rob Maas grijpt het tweetal voor het thuisduel met FC Oss meteen rigoureus in.

"Schieten we er een paar ballen in tegen MVV of FC Den Bosch, dan ziet het er heel anders uit", zegt Hulshoff tegen Voetbal International. "Van mij zal je geen onvertogen woord over Rob horen. Onze band was goed. Het is jammer dat de mensen hem niet zo hebben meegemaakt als wij intern wel."

Toch zullen Hulshoff en Slot de lijn van Maas niet geheel doortrekken. Tegen Oss begint Cambuur in een ander systeem én enkele andere spelers. "'We zitten negen van de tien keer op één lijn. En begin deze week vulden we, afzonderlijk van elkaar, elf namen in. Bleken we alles precies hetzelfde te hebben. Het komt wel goed met ons. En ook met Cambuur. Dat moet."

De Leeuwarders smachten naar een goed resultaat. "Winnen van Oss en dinsdag van TEC in de strijd om de KNVB-beker is nu wat nog meer dan ooit telt", stelt Hulshoff, die ervan uitgaat dat Cambuur al een vervanger op het oog heeft. "Natuurlijk heb ik zelf ambitie. Ik ben ook een Cambuur-man, train al acht jaar diverse teams. Maar het gaat nu niet om mij of Arne, maar om de club."