Cocu ziet zomeraanwinst sneller debuteren dan gepland: 'Door onverwachte situatie'

Cocu ziet zomeraanwinst sneller debuteren dan gepland: 'Door onverwachte situatie'

21-10-2016 14:38
15

Phillip Cocu ontkent dat PSV in een dipje zit. De club uit Eindhoven staat op de vierde plek en moet zaterdag winnen van Sparta Rotterdam. 

Cocu nuanceert de mindere fase van PSV. "Je moet twee dingen scheiden: Champions League en Eredivisie. Uit tegen Rostov zat er meer in en FC Bayern München is gewoon een topclub die ook nog een goede dag had. Dan wordt het moeilijk en dat zie ik los van de competitie waarin de resultaten achterblijven, vooral in thuiswedstrijden", aldus de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar PSV-Sparta, geciteerd op de website van de Eindhovense club.

Wedden

Meer odds

PSV kampt begin dit seizoen met veel blessures. Onder meer middenvelders Andres Guardado, Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix raakten geblesseerd, waardoor zomeraanwinst Siem de Jong eerder ingezet moest worden dan gehoopt. "We wisten dat Siem langdurig niet gespeeld heeft. Dan heb je een traject in je hoofd om hem terug te brengen. Door de onverwachte situatie is dat proces versneld", geeft Cocu toe.

Cocu denkt echter dat Siem de Jong zijn snelle PSV-debuut fysiek gewoon aankan. "De data die wij hebben, zeggen dat Siem veel meters heeft gemaakt tegen Bayern. Wij vinden dat hij fit genoeg is voor een wedstrijd van 90 minuten tegen Bayern. Hij komt er wel. Hij is een uitstekende prof en op zijn vrije dagen traint hij nog extra om helemaal te herstellen."