Van Bronckhorst heeft duo terug en laat Kuyt niet liggen: 'Dat nam hij goed op'

Van Bronckhorst heeft duo terug en laat Kuyt niet liggen: 'Dat nam hij goed op'

21-10-2016 14:50
6

Feyenoord gaat zondag als koploper De Klassieker in. Voor trainer Giovanni van Bronckhorst is het een speciale wedstrijd. De coach heeft een luxeprobleem, want hij kan kiezen uit de nodige smaken. Toch ziet Van Bronckhorst het niet als een probleem.

De trainer liet Dirk Kuyt donderdag niet spelen tegen Zorya Luhansk (1-0), maar stelde Renato Tapia op. "Dat nam Kuyt goed op, het is belangrijk om daarover te praten en daar waar het kan en nodig is om Kuyt rust te geven", begon Van Bronckhorst zijn persconferentie volgens RTV Rijnmond. "Tapia doet het ook goed, dat maakt de keuze makkelijker. Veel spelers kunnen spelen."

Wedden

Meer odds

Nicolai Jörgensen is zo goed als zeker beschikbaar en Feyenoord kan ook over Eljero Elia en Sven van Beek beschikken. "Elia is klaar om minuten te maken tegen Ajax, daarom zit hij er zondag ook weer bij." Van Bronckhorst is niet van plan veel te wijzigen voor het duel met Ajax en laat Kuyt starten. "Ik zie dat spelers het accepteren als ze niet spelen. Ze blijven hard werken en staan er als het moet, dat doen we goed", aldus Van Bronckhorst.

Hoe kijkt Gio tegen De Klassieker aan? "Ik heb 'm een aantal keer gespeeld. De mooiste was vorig jaar als trainer, een belangrijke wedstrijd in beker. En ook de manier waarop was mooi", aldus Van Bronckhorst. "Dit is meer dan een wedstrijd, meer dan drie punten. Dit is de aartsrivaal. Wie favoriet is, is moeilijk te zeggen. Maar wij spelen thuis en hebben vertrouwen."