Jans: Ik bracht heel kort verslag uit richting de ­clubleiding: halen, meteen

Jans: "Ik bracht heel kort verslag uit richting de ­clubleiding: halen, meteen"

21-10-2016 16:14
31

Ron Jans heeft er in januari 2015 bij de clubleiding van PEC Zwolle op aangedrongen om Vincent Janssen over te nemen van Almere City. Door omstandigheden was een transfer echter onmogelijk, vertelt de trainer in magazine Helden. 

In de zomer van 2013 verkaste Janssen van Feyenoord naar de Jupiler League. Zijn ontwikkeling in Almere viel ook bij Jans en diens vader Dries op. "Ik heb je vroeg in 2015 al gezegd dat er een goede spits rondliep bij Almere City. Ik heb je getipt om hem naar Zwolle te halen", aldus Jans senior

"Let op, dit is het verhaal dat pa ­Vincent Janssen heeft gescout", reageert de PEC-trainer lachend. "Dat heb je helemaal nooit gezegd, je maakt jezelf weer groter dan je bent. Typisch jouw Haagse bluf. Toevallig waren wij Janssen in die tijd zelf al op het spoor. Ik ben hem één keer gaan bekijken en bracht heel kort verslag uit richting de ­clubleiding: halen, meteen."

"Maar in januari 2015 kreeg PEC te maken met de categorie 1-situatie omdat de club de ­financiën niet voor elkaar had. We mochten geen cent uitgeven. Janssen ging naar AZ en de rest is geschiedenis", besluit Jans. Inmiddels is Janssen de vaste spits van Oranje. Na één jaar AZ verkaste de goalgetter afgelopen zomer voor twintig miljoen euro naar Tottenham Hotspur.