Mourinho: 'Hij besloot me te ontslaan. Het was helemaal niet in goed overleg'

Mourinho: 'Hij besloot me te ontslaan. Het was helemaal niet in goed overleg'

21-10-2016 19:05
7

José Mourinho is zeer openhartig over zijn ontslag bij Chelsea. De Portugese manager, nu in dienst van Manchester United, geeft aan op straat te zijn gezet door de club uit Londen. Zondag nemen beide clubs het tegen elkaar op.

Mourinho en Chelsea namen vorig jaar december afscheid van elkaar. "Meneer Abramovich besloot me te ontslaan", vertelt de Portugees aan Sky Sports. "Het was helemaal niet in goed overleg. Maar ik ben weggegaan zonder te mopperen op wie dan ook. Het was een keuze van de eigenaar en ik ben daarover geïnformeerd. Ik heb het geaccepteerd en we hebben de papieren getekend. Ik heb dat respectvol gedaan."

Volgens Mourinho is het normaal dat er ontslagen vallen in de voetballerij. "Dat hoort erbij. Zelfs de beste trainers van de wereld zijn ooit eens ontslagen. Tuurlijk zijn er uitzonderingen, maar vooral vandaag de dag loop je het risico om de zak te krijgen. Als het bij een club gebeurde waar ik niets voor deed zou het moeilijker zijn. Bij een club die ik aan titels en prijzen geholpen heb en waarbij ik de fans de beste momenten ooit gegeven heb, dan verlaat ik met een gevoel van: ik heb m'n werk gedaan."

Mourinho stelt dat de fans het helemaal niet eens waren met zijn ontslag. "Ik denk niet dat ze het hebben gewild, maar ook als ze het wél wilden, ze kunnen me niet wissen uit de Chelsea-geschiedenis. Ik hoor in hun historie en zij in die van mij, er is geen reden om teleurgesteld te zijn", besluit Mourinho.