Achahbar-vervanger en Ajax-huurling schieten PEC Zwolle van laatste plaats

21-10-2016 21:48
12

PEC Zwolle is in ieder geval één dag verlost van de rode lantaarn in de Eredivisie. De equipe van coach Ron Jans won met 0-2 bij Excelsior. Queensy Menig, de vervanger van de gepasseerde Anass Achahbar, en Django Warmerdam scoorden.

Zwolle begon allerminst overtuigend op Woudestein. De bezoekers waren slordig, maar werden gespaard door Excelsior, dat eveneens moeizaam tot kansen kwam. Vlak voor rust waren de mogelijkheden er wel. Ryan Koolwijk aarzelde echter te lang en even later raakte Stanley Elbers de bal verkeerd na een voorzet van Fredy Ribeiro.

De Kralingers kregen kort na rust de rekening gepresenteerd. Zwolle schakelde een tandje bij en kwam op 0-1 via Menig, die afrondde na goed voorbereidend werk van Kingsley Ehizibue en Youness Mokhtar. Excelsior moest in de achtervolging, maar de geplaagde Zwollenaren kwamen nauwelijks in de problemen. Menig had zelfs de 0-2 op zijn voet, maar stuitte op doelman Tom Muyters.

Het tweede Zwolse doelpunt kwam er in de slotfase alsnog. Django Warderdam drong het Rotterdamse strafschopgebied binnen en knalde raak. Zo zorgde de Ajax-huurling voor het slotakkoord met zijn tweede goal in twee Eredivisie-wedstrijden. PEC boekt daardoor zijn tweede zege van het seizoen en klimt naar plek dertien. Excelsior staat voorlopig tiende.