Jong PSV verslaat stadgenoot, Jong Ajax pakt op de valreep punt in Volendam

21-10-2016 21:55
33

Jong PSV heeft vrijdag de koppositie in de Jupiler League behouden. De ploeg van trainer Pascal Jansen was in de 'kleine Lichtstadderby' met liefst 4-1 te sterk voor FC Eindhoven.

Jong PSV - FC Eindhoven 4-1
Jong PSV herpakte zich na de 1-0 nederlaag bij Almere City FC van vorige week. FC Eindhoven moest eraan geloven in de stadsderby, al kwam het nog wel op voorsprong via Fries Deschilder. Suently Alberto maakte kort voor rust gelijk, waarna Kenneth Paal er in de tweede helft al snel op schitterende wijze 2-1 van maakte met een afstandsschot.

Florian Jozefzoon kreeg na ruim een uur spelen een cadeautje toen hij een te korte terugspeelbal onderschepte en tekende voor de 3-1. Het slotakkoord was voor Pablo Rosario. Jong PSV blijft koploper met 24 punten, maar MVV volgt nog altijd op één punt.

FC Volendam - Jong Ajax 1-1
FC Volendam leek lang op weg naar drie punten tegen Jong Ajax, maar in de slotfase tekende Vaclav Cerny voor de 1-1. Kevin van Kippersluis had voor de 1-0 getekend. Hij verzuimde er vanaf de strafschopstip echter 2-0 van te maken na een overtreding van Mathijs de Ligt op Kees Kwakman. De Amsterdamse beloften zakken naar de vierde plaats.

De Graafschap - Helmond Sport 2-4
De Graafschap heeft zich geblameerd tegen Helmond Sport en leed alweer de vierde nederlaag op rij: 2-4. Het duel werd gespeeld in een lege Vijverberg door de straf die ploeg uit Doetinchem kreeg naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het play-offduel van vorig seizoen met Go Ahead Eagles. Bij rust stonden de gasten al op een 1-4 voorsprong.

Jordy Thomassen en Giovanni Hiwat zorgden voor 0-2. Youssef El Jebli maakte uit een afgeslagen corner de aansluitingstreffer, maar Thomassen zette de stand niet veel later op 1-3. Nog voor rust completeerde de spits zijn hattrick. Na rust maakte Anthony van den Hurk de eretreffer voor de ploeg uit Doetinchem, die zestiende staat. Helmond Sport klimt naar de elfde plaats.

SC Cambuur - FC Oss 4-2
SC Cambuur heeft de eerste Jupiler League-wedstrijd sinds het ontslag van trainer Rob Maas gewonnen. Dankzij uitblinker Sander van de Streek werd voor eigen publiek met 4-2 afgerekend met FC Oss. Van de Streek opende al snel de score, maar daarna boog Tom Boere de score om voor de bezoekers: 1-2. Een goal van opnieuw Van de Streek betekende nog voor rust de gelijkmaker.

Na de 3-2 van Erik Bakker tekende Van de Streek ook voor het slotakkoord. Interim-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot beginnen daardoor sterk in Leeuwarden.