Vierde nederlaag op rij Excelsior: 'Op dit moment zitten we in een lastige fase'

Vierde nederlaag op rij Excelsior: 'Op dit moment zitten we in een lastige fase'

21-10-2016 22:56
1

Excelsior liep vrijdag tegen PEC Zwolle al tegen de vierde competitienederlaag op rij aan. Trainer Mitchell van der Gaag vindt dat de Kralingers na de 0-2 verliespartij tegen de hekkensluiter niet in paniek moeten raken.

Excelsior staat door de uitstekende competitiestart nog altijd tiende, maar de laatste weken verloopt het moeizaam. "We moeten zeker niet in paniek raken", zegt Van der Gaag tegen FOX Sports. "We weten dat we een lang en zwaar seizoen krijgen. De doelstelling is handhaving. Dat gaat met pieken en dalen. Op dit moment zitten we in een lastige fase, maar daar komen we vanzelf weer uit."

De coach vindt de nederlaag tegen Zwolle onnodig. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen goed, hadden controle over de wedstrijd en kregen kleine kansen. We hamerden er in de rust op dat we ons niet in slaap moesten laten sussen en dan krijg je vroeg in de tweede helft die goal tegen, waardoor je weer in de achtervolging moet. Daar hadden we moeite mee."

Luigi Bruins viel uit met een liesblessure. Excelsior moest in de absolute slotfase zo met tien man verder omdat Van der Gaag op dat moment al drie keer had gewisseld. "Luigi had last van zijn lies, dus die kon echt niet verder. We gaan morgen kijken hoe het met hem is."