Pikant weerzien voor Mourinho: 'Ga ik juichen als een dol kind als United scoort?'

Pikant weerzien voor Mourinho: 'Ga ik juichen als een dol kind als United scoort?'

21-10-2016 23:45
3

José Mourinho stelt dat van hem geen gekke dingen te hoeven worden verwacht als Manchester United scoort tegen Chelsea. De Portugese manager werd vorig jaar december ontslagen op Stamford Bridge vanwege teleurstellende resultaten.

Mourinho neemt het zondag met United op tegen zijn oude werkgever. "Ik ben volwassen genoeg om mijn emoties te beheersen", laat hij weten in gesprek met de BBC. "Ga ik juichen als een dol kind als mijn team scoort? Nee. Ga ik reageren als de Chelsea-fans negatief zijn richting mij? Nee."

"Als sommige managers vertrekken bij een club, hangen ze graag de vuile was buiten", vervolgt Mourinho, die zich al uitliet over zijn ontslag bij Chelsea. "Ik vertrek echter met een goed gevoel bij clubs. Ik heb alles gegeven voor de club. Ik wil de goede herinneringen koesteren en daar zijn er heel veel van bij Chelsea. De andere zaken vergeet ik niet, maar die houd ik voor mezelf."

Chelsea en United moeten winnen om de aansluiting te houden met de bovenste ploegen. Mourinho durft niet te voorspellen wie er aan de haal gaat met de titel. "Ik zou niet gokken op de kampioen of de top vier, want de kans is groot dat je geld verliest. De verschillen zijn klein. Een team dat in maart nog voor de titel speelt, staat in mei waarschijnlijk niet eens bij de eerste vier."