'Er was contact tussen Ajax en mij, maar ik koos voor Feyenoord'

'Er was contact tussen Ajax en mij, maar ik koos voor Feyenoord'

22-10-2016 07:00
2

Voor Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi is De Klassieker van zondagmiddag extra speciaal. De twee Marokkaanse middenvelders staan letterlijk en figuurlijk tegenover elkaar in De Kuip. In gesprek met het Algemeen Dagblad onthult El Ahmadi (Feyenoord) dat hij jaren geleden gesproken heeft over een transfer naar Ajax. 

Martin van Geel - nu in dienst in Rotterdam-Zuid - werkte in de Arena en wilde El Ahmadi van FC Twente naar Ajax halen. "Er was contact tussen Ajax en mij. Marco van Basten was trainer in Amsterdam. Maar ik koos voor Feyenoord. Ik ben in al die jaren meer en meer een Feyenoord-speler geworden. Bij Aston Villa heb ik nog meer geleerd dat je er bovenop moet vliegen. Dat aanjagen, dat wordt in de Kuip erg gewaardeerd", vertelt de controleur. 

"Weet je wat ik echt in de Premier League heb geleerd? Dat iedereen gemeen is op het veld. Alles voor de winst, echt alles. Anders overleef je niet. In Nederland is het vaak toch erg lief. Kijk, ik zal Hakim niet met een vliegende tackle neerleggen. Maar het is wel de Klassieker zondag, hè."

Ziyech snapt dat zijn vriend en collega-international zich niet in zal houden vanaf 14.30 uur. "Het klopt dat Karim niet schroomt om af en toe wat tikjes uit te delen. Maar dat kan ik ook hoor. Natuurlijk hebben we het al over de wedstrijd gehad. We zullen elkaar inderdaad heel veel tegenkomen op het veld."