Weet je, ik heb geluk gehad dat ik bij een club als Ajax heb mogen spelen

"Weet je, ik heb geluk gehad dat ik bij een club als Ajax heb mogen spelen"

22-10-2016 08:00
1

Luís Suarez zou het geweldig vinden om ooit nog eens terug te keren bij Ajax. De aanvaller van FC Barcelona hoopt dat hij zijn carrière in Catalonië mag beëindigen, maar als dat niet lukt wil hij graag terugkeren in Amsterdam. 

"Bij Barça zijn mijn dromen uitgekomen. Ik hoop dat ik hier de rest van mijn carrière kan blijven, maar dan zal ik wel altijd op topniveau moeten spelen", aldus Suarez in gesprek met De Telegraaf. De Uruguayaanse vedette ziet een terugkeer in Amsterdam echter óók wel zitten. "Natuurlijk zou ik daar ooit nog terug willen keren. Al is het maar om Ajax te bedanken. Dankzij die club ben ik nu bekend in heel Europa."

"Weet je, ik heb geluk gehad dat ik bij een club als Ajax heb mogen spelen", vervolgt Suarez. "Nederland is het land waar ik het meest heb geleerd. Het is een soort voetbalschool. Ik ben bij jullie fysiek en technisch beter geworden en heb er meer ambitie gekregen. Ajax maakte me gelukkig, ik maakte veel doelpunten en heb er een geweldige transfer verdiend." Suarez speelde van 2007 tot 2011 voor Ajax. Daarvoor kwam hij één seizoen uit voor FC Groningen.