Toornstra in dubio: 'Ik kijk regelmatig en dan komt Ajax ook weleens langs'

Toornstra in dubio: 'Ik kijk regelmatig en dan komt Ajax ook weleens langs'

22-10-2016 09:38
8

Jens Toornstra is van mening dat de volwassenheid van Feyenoord momenteel dé kracht van het team is. Het gewonnen Europa League-duel met Zorya Luhansk was daar volgens de aanvaller het ideale voorbeeld van.

"Ik denk dat we prima hebben gespeeld. We zijn de hele tijd op zoek gegaan naar de openingstreffer en toen we die hadden gemaakt, hebben we het prima uitgespeeld", aldus Toornstra in gesprek met NU.nl. Vooral op verdedigend vlak zijn de Rotterdammers dit seizoen ijzersterk. "We hebben een heel solide defensie. Dat doe je met zijn allen en dat begint voorin. Iedereen heeft vertrouwen in elkaar. Dat werkt gewoon op elkaar door."

Met dat vertrouwen op zak treft Feyenoord zondagmiddag in eigen huis aartsrivaal Ajax. Ondanks het puntenverschil (vijf) tussen de twee clubs wil Toornstra niet direct zeggen wie de favoriet is tijdens De Klassieker. "Dat wordt wel weer een heel andere wedstrijd. Of wij de favoriet zijn? Dat vind ik moeilijk om te zeggen. We spelen thuis, ik weet niet of we dan ook automatisch de favoriet zijn. Maar we staan er goed op. We gaan het zien zondag."

Want niet alleen Feyenoord, maar ook Ajax is volgens hem op dit moment bezig aan een goede serie. "Ik kijk regelmatig voetbal op tv en dan komt Ajax ook weleens langs. Ik denk dat ze gewoon een goed team hebben. Ze doen het ook goed in Europa. Het gaat denk ik een mooie wedstrijd worden. We kunnen zondag heel goede zaken doen en we gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."