Cocu verwacht meer van schutterende De Jong: Heeft zich weggecijferd

Cocu verwacht meer van schutterende De Jong: "Heeft zich weggecijferd"

22-10-2016 10:46
11

De eerste maanden van Siem de Jong in het PSV-shirt zijn nog allesbehalve gelukkig te noemen. Ook trainer Phillip Cocu vindt dat de huurling van Newcastle United een hoger niveau moet halen in Eindhoven. De PSV-coach voorziet overigens betere tijden. 

"Siem is een heel goede speler en er zit zeker nog rek in. Hij heeft nog een aantal wedstrijden nodig om in het team te groeien en ook zijn eigen rol naar een hoger niveau te tillen", tekent De Telegraaf op uit de mond van Cocu. "Siem is een uitstekende prof die elke dag hard traint, dus dat gaat komen. Hij heeft ook nog op verschillende posities gespeeld en zich weggecijferd voor het elftal. Ook dat moeten we niet uit het oog verliezen."

Dit weekend staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in de Kuip. Voor PSV de ideale gelegenheid om op één óf twee van de concurrenten in te lopen. Cocu laat echter weten niet bezig te zijn met dit duel. "Ik ben bezig met mijn eigen ploeg en wij moeten drie punten pakken tegen Sparta. Wij weten als geen ander wat voor druk er staat op het duel met Sparta. Dat móet gewonnen worden. Voor die druk lopen wij niet weg."

Lees ook: Cocu ziet zomeraanwinst sneller debuteren dan gepland: 'Door onverwachte situatie'