Bekritiseerde Marsman: Als je niet uitkijkt, kun je er dan onderdoor gaan

Bekritiseerde Marsman: "Als je niet uitkijkt, kun je er dan onderdoor gaan"

22-10-2016 10:05
1

Twee keer al is Nick Marsman er in geslaagd om zijn plek onder de lat bij FC Twente terug te veroveren. De veelal bekritiseerde doelman probeert zich weinig aan te trekken van alles wat hij over zich heen krijgt. 

"In de periodes dat ik op de reservebank zat, heb ik veel nagedacht. Ik kwam tot de conclusie dat ik alleen mezelf kon beïnvloeden. Ik ben een perfectionist en dat zat me in de weg.Ik eiste daardoor teveel van mezelf", vertelt Marsman in dagblad de Stentor. 

Wedden

Meer odds

"Ik wilde altijd het team helpen. Ik zag wat er fout ging en daar kon ik slecht tegen. Ik ging nog meer coachen en sloeg bij de opbouw een man over. Ik deed meer dan nodig was en werd daar zelf de dupe van. Ik moet mezelf beter beschermen. Verstand op nul zetten en ervoor zorgen dat de bal er niet in gaat.'

Na grove blunders tegen FC Groningen en Vitesse werd Marsman (26) gekielhaald door fans en media. "Als je het terugkijkt, valt het mee, maar ik kreeg heel veel over me heen. Ik werd er voortdurend mee geconfronteerd. Telkens kreeg ik vragen, constant moest ik mezelf verdedigen. Als je niet uitkijkt, kun je er dan onderdoor gaan."