'Feyenoord wijzigt basiself op één plek: Bosz gaat kiezen op middenveld'

'Feyenoord wijzigt basiself op één plek: Bosz gaat kiezen op middenveld'

22-10-2016 10:18
8

Feyenoord treedt zondag tijdens De Klassieker weer aan in de vertrouwde basisopstelling van de afgelopen weken. Aanvoerder Dirk Kuyt keert terug op het middenveld tegen aartsrivaal Ajax, dat ten opzichte van afgelopen donderdag tegen Celta de Vigo (2-2) geen wijzigingen doorvoert.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Tijdens het Europa League-duel met Zorya Luhansk van afgelopen donderdag (1-0 winst) spaarde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst Kuyt nog. Dit met het oog op de Klassieker. Renato Tapia verving hem, maar hij zit zondag dus weer op de bank bij de Rotterdamse koploper.

Het dagblad verwacht dat Ajax geen wijzigingen door gaat voeren ten opzichte van afgelopen donderdag. Toen verving Nemanja Gudelj de geblesseerde Lasse Schöne op het middenveld. Trainer Peter Bosz hakt zaterdagmiddag tijdens de afsluitende training van de Amsterdammers de knoop door wat betreft het meespelen van Schöne, die de laatste weken in een goede vorm verkeerde als nummer zes. 

Het treffen tussen Feyenoord en Ajax gaat zondag om 14.30 uur van start in de Kuip. Arbiter tijdens dit duel is Björn Kuipers. Het gat tussen beide ploegen bedraagt momenteel vijf punten in de Eredivisie.