Stekelenburg: 'Laten we zeggen dat we niet de grootste vrienden waren'

Stekelenburg: 'Laten we zeggen dat we niet de grootste vrienden waren'

22-10-2016 12:05
1

Na mislukte avonturen bij AS Roma, Fulham en AS Monaco lijkt Maarten Stekelenburg bij Everton helemaal op zijn plek. De doelman is belangrijk voor de ploeg van trainer Ronald Koeman.

De 34-jarige Stekelenburg heeft het gevoel dat hij in Liverpool eindelijk een stabiel voetballeven leidt. "Ik ben in zes jaar vijf keer verhuisd. Als je kinderen hebt, is dat moeilijk", vertelt de doelman in gesprek met The Guardian. "Hopelijk kan ik hier lang blijven, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn familie."

Wedden

Meer odds

Stekelenburg erkent dat hij enkele moeilijke jaren achter de rug heeft. Zo had hij bij Fulham geen klik met Felix Magath. "Laat ik zeggen dat we geen vrienden waren. Dat gebeurt in het voetbal, ik moest een uitweg vinden. Ik ging naar AS Monaco en had daar een goed jaar. Ik bleef fit en werd sterker. En toen belde Ronald me, omdat Fraser Forster geblesseerd raakte."

De doelman is Koeman daar nog altijd dankbaar voor. "Ik ken hem al sinds mijn tijd bij Ajax, hij bevalt mij erg als trainer. Het is altijd fijn om een coach te hebben die vertrouwen in je heeft, maar je moet het wel elke dag bewijzen."