'Na Messi nu ook drie Belgische sterren in de serieuze belastingproblemen'

'Na Messi nu ook drie Belgische sterren in de serieuze belastingproblemen'

22-10-2016 12:47
3

Belgische clubs en voetballers voelen de hete adem van de fiscus in hun nek. De Bijzondere Belastinginspectie van de federale overheid vordert nu liefst 21 miljoen euro in de voetbalsector. Er loopt echter ook nog een speciaal onderzoek naar drie grote Belgische namen.

Het Nieuwsblad weet te melden dat het hier gaat om Thibaut Courtois, Eden Hazard en Romelu Lukaku. De drie basiskrachten uit de nationale ploeg zouden naar verluidt opvallende postbussen in Zwitserland hebben. Dit trok de aandacht van de Bijzondere Belastinginspectie, die gelijk een grondig onderzoek instelde. Het is niet bekend wanneer dit wordt afgerond.

Johan Van Overtveldt (N-VA), minister van Financiën, gaf vrijdag al een reactie betreffende de opvallende vordering van de fiscus. Van Overtveldt noemde toen geen namen van clubs en spelers in Het Nieuwsblad. ''Er komen allerlei aspecten aan bod, zoals zwarte verloningen, tv-uitzendrechten, portretrechten en buitenlandse constructies", antwoordde de minister.

Het is niet de eerste keer dat een voetballer in de problemen komt door belastingperikelen. Ook rondom de naam van Lionel Messi heerst al enige tijd ophef.