Sparta moet afspraken nakomen tegen PSV: 'Anders geen schijn van kans'

Sparta moet afspraken nakomen tegen PSV: 'Anders geen schijn van kans'

22-10-2016 13:19
8

Alex Pastoor hoopt zaterdagavond te kunnen profiteren van de zware Champions League-wedstrijd die PSV speelde tegen Bayern München. De oefenmeester staat met Sparta op een verrassende achtste plaats op de ranglijst, en acht zich ook tegen PSV niet kansloos.

"Ik vind altijd dat als je voordeel kan halen, dat het pas gaat werken als je zelf doet waar je goed in bent", vertelt Pastoor in gesprek met RTV Rijnmond. "De nadruk ligt op ons normale spel, dat zijn geen speciale dingen. Als de afspraken nagekomen worden, maken we kans op succes. Anders hebben we geen schijn van kans."

OVer de tactiek in het Philips Stadion laat de Sparta-trainer nog niets los. "Hoe we gaan spelen en met wie we gaan spelen is nooit handig om te zeggen. Maar we zijn wel van plan om de dingen te doen die we normaal ook doen. Daar proberen we zo min mogelijk op aan de passen."

De oefenmeester reageerde ook op de ophef die ontstond na een omstreden uitspraak over het voetballen op kunstgras, die volgens hem door de media werd gecreëerd. "Ik heb me voorgenomen om me voortaan meer clichématig uit te drukken. Dus de volgende keer zal ik zeggen dat ik een gat in de lucht zal springen", besluit Pastoor.