De Boer onder druk bij Internazionale: 'Dat is het enige wat ik kan doen'

De Boer onder druk bij Internazionale: 'Dat is het enige wat ik kan doen'

22-10-2016 13:54
1

Frank de Boer heeft het opnieuw opgenomen voor Mauro Icardi. De Nederlandse trainer denkt niet dat het prettiger is voor Internazionale om momenteel buitenshuis te spelen, aangezien de spits kritisch wordt bejegend door de eigen fans.

"Nee, ik speel altijd liever thuis. Het publiek staat achter het team, dus dat is altijd beter", zei De Boer, die zondag met zijn team op bezoek gaat bij Atalanta Bergamo, tijdens de persconferentie. "Icardi speelde erg goed tegen Southampton (1-0) en heeft hard gewerkt. Hij wil altijd scoren, maar wat mij betreft heeft hij een duidelijk signaal afgegeven: 'Ik ben de captain en zal hard werken'."

De Boer blijft vasthouden aan zijn filosofie, hoewel hij tegen Southampton een kleine knieval maakte. "We moeten altijd aanvallend spelen. Niet na twintig minuten, maar vanaf de start. Ik wil zo spelen. Southampton was echter beter in vorm, dus het was juist om ons aan te passen. Maar over het algemeen moeten we niet met de handrem erop spelen."

Ondanks de 1-0 zege op Southampton staat De Boer nog altijd onder druk. "Ik richt mij op mijn werk, dat is het enige wat ik kan doen", reageert hij. De Nederlander moet ook de nodige onvrede binnen Inter handelen. "Ik heb vertrouwen in iedereen, maar het is begrijpelijk dat ze niet blij zijn als ze niet spelen. Ik moet echter keuzes maken, dat is mijn werk."