Fraser: 'Ben wel wat gewend, heb wedstrijden tegen Porto en Spurs gespeeld'

Fraser: 'Ben wel wat gewend, heb wedstrijden tegen Porto en Spurs gespeeld'

22-10-2016 14:29
1

Henk Fraser staat voor zijn eerste Gelderse derby. De trainer van Vitesse laat zich echter niet van de wijs brengen door de rivaliteit met NEC. Met Roda JC speelde hij de Limburgse derby's en in het shirt van Feyenoord was hij actief in de Klassieker.

"Continu uitgefloten worden en dan zo’n wedstrijd winnen. Dat is het mooiste wat er is", zegt Fraser in De Telegraaf. Het duel tussen NEC en Vitesse zondag is extra beladen door de recente overstap van Navaone Foor. "Natuurlijk is Navarone gebrand tegen zijn oude club, zoals iedereen dat zou zijn. Je wil ook altijd van je broers en zussen winnen. Dit heeft iets extra’s."

Fraser merkt aan de supporters en binnen de club dat de derby leeft. "Het klinkt misschien gek, maar ik heb nooit een super speciaal gevoel gehad bij dit soort wedstrijden. Ook niet bij de Klassiekers", zegt de oud-coach van ADO Den Haag. "Ik hield er wel van. Het werkte heel inspirerend, dat zeker. Ik heb me er alleen nooit door laten intimideren."

De heetgebakerde stemming in Nijmegen ziet de zesvoudig international duidelijk niet als een belemmering. "Ik ben wel wat gewend, hoor. Heb uitwedstrijden tegen FC Porto en Tottenham Hotspur gespeeld."