In het kort: Lippi moet China vooruit helpen, nieuwe megadeal voor FA Cup

In het kort: Lippi moet China vooruit helpen, nieuwe megadeal voor FA Cup

22-10-2016 14:55

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Lippi moet China vooruit helpen
Marcello Lippi is de nieuwe bondscoach van China. De 68-jarige Italiaan, die in 2006 de wereldtitel veroverde met zijn land, werkte de afgelopen jaren al in China als coach van Guangzhou Evergrande. Daarmee werd hij drie keer landskampioen en won hij in 2013 de Aziatische Champions League. In 2014 beëindigde hij zijn trainersloopbaan. Nu keert Lippi dus terug uit zijn pensioen. China heeft nog slechts een kleine kans op het WK 2018.

Megadeal voor FA Cup
De Engelse voetbalbond FA staat op het punt om een nieuwe megadeal van in totaal één miljard (!) pond te sluiten voor de tv-rechten van de FA Cup. Dat meldt onder meer The Telegraph. Het zesjarige contract geeft sportmarketing bedrijven Pitch International en IMG vanaf 2018 het beheer over de buitenlandse uitzendrechten. Eerder werden de binnenlandse rechten al verkocht aan de BBC en BT Sport. 

100 clubs willen gratis test kunstgras
Zo'n honderd voetbalclubs hebben zich bij de bandenbranche gemeld om hun kunstgrasvelden onafhankelijk te laten testen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Over de kunstgrasvelden is veel te doen, omdat ze mogelijk kankerverwekkend zijn. Het onderzoek moet uitwijzen wat er precies op de velden van de club ligt en wat de herkomst daarvan is. De bandenbranche hoopt de zorgen weg te kunnen nemen.