Borussia voorkomt blamage in zinderende wedstrijd, negatieve hoofdrol Bruma

22-10-2016 17:24
4

Borussia Dortmund heeft een grote blamage tegen hekkensluiter FC Ingolstadt voorkomen. 'BVB' maakte een 3-1 achterstand in de slotminuut ongedaan. Jeffrey Bruma eiste een negatieve hoofdrol voor zich op bij het verliezende VfL Wolfsburg.

Al vlot kwam Borussia in de problemen. Binnen een half uur was Ingolstadt op een 2-0 voorsprong gekomen dankzij doelpunten van Almog Cohen en Dario Lezcano. Na rust deed Pierre-Emerick Aubameyang iets terug, maar Ingolstadt reageerde meteen met een goal van Lezcano. De aansluitingstreffer van Adrian Ramos leek niets meer op te leveren, maar een raak schot van Christian Pulisic op de valreep voorkwam een grote blamage.

Rood voor Bruma
De trainerswissel bij VfL Wolfsburg heeft nog niets opgeleverd. SV Darmstadt was met 3-1 te sterk voor Die Wölfe. Bruma mag zich de nederlaag aanrekenen. Na een foute terugspeelbal haalde hij de doorgebroken Laszlo Kleinheisler neer.

De Oranje-international kreeg rood en tot overmaat van ramp viel de vrije trap van Anis Ben-Hatira ook nog binnen. Met de gelijkmaker van Mario Gomez in de tweede helft mocht Wolfsburg even hopen op een punt, maar de thuisploeg stelde via Kleinheisler en Sandro Sirigu gauw orde op zaken.