Manchester City-huurlingen helpen Twente aan zege in Adelaarshorst

22-10-2016 20:23
3

FC Twente heeft na twee gelijke spelen weer eens drie punten kunnen bijschrijven in de Eredivisie. De Enschedese club won op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-2. Manchester City-huurlingen Yaw Yeboah en Bersant Celina maakten de doelpunten.

Twente was in het eerste bedrijf heer en meester. De ploeg van coach René Hake was al in de vijfde minuut dicht bij de openingstreffer via Yeboah, die Theo Zwarthoed bijna verschalkte in de korte hoek. De Go Ahead-doelman bleek echter een grote sta-in-de-weg. Hij had een antwoord op pogingen van Enes Ünal en nogmaals Yeboah. Celina trof bovendien de paal.

Op de valreep brak Twente echter alsnog de ban voor rust. Yeboah werd goed weggestuurd door Ünal en passeerde Zwarthoed dit keer wel. Na de hervatting beet Go Ahead meer van zich af. Marcel Ritzmaier probeerde het met een afstandsschot, Sander Fischer kopte over uit een hoekschop en Randy Wolters schoot net naast.

Aan de andere kant stichtte Twente af en toe gevaar. Met name Celina was een plaaggeest voor de verdediging van de thuisploeg. De Kosovaars international trof in de 79ste minuut opnieuw de paal, voordat hij met een geplaatst schot alsnog de beslissing forceerde.Diep in de blessuretijd kreeg Jarchinio Antonia nog een rode kaart na een gemene overtreding op Stefan Thesker.

FC Twente klimt dankzij de overwinning naar de vijfde plaats, terwijl Go Ahead nog steeds in de onderste regionen bivakkeert. De promovendus heeft maar twee punten meer dan hekkensluiter FC Groningen.