Robben vertolkt hoofdrol bij Bayern: Duits kampioen ouderwets op dreef

22-10-2016 20:32
2

De Champions League-zege op PSV lijkt Bayern München goed te hebben gedaan. De ploeg van coach Carlo Ancelotti wervelde zaterdag met name in de eerste helft over Borussia Mönchengladbach heen: 2-0.

Bayern kwam in zijn laatste twee optredens in de Bundesliga niet verder dan een gelijkspel, maar tegen Gladbach ging het een stuk gemakkelijker. Arjen Robben vertolkte een hoofdrol. Na ruim een kwartier stond de Oranje-international aan de basis van de 1-0. Hij speelde Rafinha vrij, waarna de Braziliaan Arturo Vidal op maat bediende.

Ook in de tweede treffer had Robben een aandeel. Dit keer gaf hij af aan David Alaba, die met zijn voorzet Douglas Costa bereikte. De Braziliaan rondde af na een aanname op de borst. Bayern hield zijn kruit verder droog voor rust en daar mochten de bezoekers absoluut niet over klagen.

In de tweede helft schoot André Hahn nog wel op de paal, maar echt in de problemen kwam de Duitse kampioen geen moment. Robben werd tien minuten voor tijd gewisseld. Door de zege verstevigt Bayern de koppositie. De voorsprong op nummer twee Hertha BSC bedraagt drie punten.