Pastoor lyrisch over jonge Sparta-verdediger: 'Het is een ongelooflijk talent'

Pastoor lyrisch over jonge Sparta-verdediger: 'Het is een ongelooflijk talent'

22-10-2016 20:44
1

Rick van Drongelen is dit seizoen een vaste waarde bij Sparta Rotterdam. Of het nu als centrale verdediger of als linksback is, Alex Pastoor doet steevast een beroep op de jeugdinternational.

De Sparta-trainer heeft een grenzeloos vertrouwen in Van Drongelen. "Dat heb ik zeker", zegt Pastoor tegen FOX Sports. "Ik moet zeggen dat ik dat in alle spelers heb. Maar ik denk dat je bedoelt dat het geen discussie is dat een jongen van 17 wel of niet speelt. Dat klopt. Het is een ongelooflijk talent, zoals we er nog een paar hebben. Maar ik vind hem wel een uitzonderlijk groot talent."

Wedden

Meer odds

Van Drongelen staat zaterdagavond ook tegen PSV in de basis. Ongeacht het resultaat in Eindhoven is Pastoor niet bang voor een verval van Sparta, dat verdienstelijk achtste staat. "Ik kan geen garanties geven natuurlijk, maar wat je wel bij ons ziet en merkt - even los van het resultaat - is dat ze erg goed in staat zijn om stabiel gedrag te vertonen. Ze raken niet zo snel in de war."

Pastoor moet zijn manschappen soms zelfs wakker schudden. "Soms moet ik er op bepaalde momenten een ouderwetse gulden ingooien. Dan doen ze zichzelf gewoon tekort en halen ze niet het maximale eruit", besluit hij.