Geduld van vertrokken Ajacied raakt op: Het is wel teleurstellend

Geduld van vertrokken Ajacied raakt op: "Het is wel teleurstellend"

22-10-2016 21:56
1

Het geduld van Sam Hendriks begint langzaam op te raken bij Go Ahead Eagles. De spits is nog steeds tweede keus achter Leon de Kogel, die dit seizoen nog niet één keer scoorde.

Hendriks vindt het lastig om zijn geduld te bewaren. "Nou, ik moet er wel mee leren leven", zegt hij tegen FOX Sports. "Het liefst speel ik elke minuut, dus het is wel teleurstellend. Ik moet gewoon hard blijven trainen en bij invalbeurten ook laten zien dat ik er klaar voor ben."

De 21-jarige spits, die in de zomer overkwam van Ajax, viel zaterdagavond tegen FC Twente (0-2 nederlaag) in bij de start van de tweede helft. "Ik wil me gewoon laten zien op het veld, dat is het belangrijkste, dat is de manier waarop het moet", zegt hij.

Hoe lang het nog duurt tot Hendriks zich de eerste spits van Go Ahead mag noemen? Daar is hij zelf ook benieuwd naar. "Ik heb geen idee... We zullen zien, ik hoop zo snel mogelijk. Daar doe ik alles aan. Als ik niet presteer dan word ik het niet, als ik wel presteer dan waarschijnlijk wel."