Cocu heeft favoriete uitslag voor Klassieker: Laten we het daar op houden

Cocu heeft favoriete uitslag voor Klassieker: "Laten we het daar op houden"

22-10-2016 22:11
10

Phillip Cocu haalde zaterdagavond Andres Guardado vroegtijdig naar de kant in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Daar was de PSV-middenvelder ogenschijnlijk niet blij mee.

Cocu erkent na afloop van de 1-0 zege dat Guardado na 75 minuten mopperend de bank opzocht in het Philips Stadion. "Meestal zijn spelers niet blij met een wissel", reageerde de PSV-trainer bij FOX Sports luchtig op het incident. "Guardado is een winnaar. Hij maakte vandaag een gedreven indruk en speelde om te winnen. De wissel was een offensieve wissel."

PSV maakte tegen Sparta een einde aan een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning. Ook werd er weer eens gescoord in eigen huis. Cocu: "Ik had er vertrouwen in dat we vandaag een goal gingen maken. We hebben zoals gebruikelijk veel kansen gecreëerd. We moeten blij zijn dat we hebben gescoord. Onze start was wel heel slecht. Ik had het gevoel dat er spanning op stond, waardoor we niet vrijuit konden spelen."

Cocu en co. kunnen zondag in elk geval rustig achterover leunen, als Feyenoord en Ajax het vanaf 14.30 uur tegen elkaar opnemen in de Klassieker. Heeft hij een voorkeur? "Bij een gelijkspel laten ze allebei punten liggen. Laten we het daar op houden. Het maakt me niet zoveel uit wat er morgen gebeurt, daar heb ik geen invloed op."