FC Utrecht sleept in dying seconds drie punten uit het vuur in Tilburg

22-10-2016 22:38
10

FC Utrecht keert zaterdagavond met drie punten huiswaarts na het bezoek aan Tilburg. Het tiental van Willem II moest in de absolute slotfase capituleren door een doelpunt van Sébastien Haller: 0-1.

De wedstrijd was net dertig minuten oud, toen Willem II een fikse tegenvaller moest incasseren. Fran Sol trapte na richting Nacer Barazite en kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Het devies was vervolgens simpel voor de Tilburgers: alle hens aan dek en vooral geen doelpunten om de oren krijgen.

Dat lukte aanvankelijk meer dan goed. Utrecht hanteerde zo'n laag baltempo én Willem II verdedigde zo sterk, dat de ploeg van trainer Erik ten Hag pas in de slotfase van de wedstrijd écht gevaarlijk werd. Na waarschuwingschoten van Yassin Ayoub en Haller, was het in de 91e minuut alsnog raak voor Utrecht. Haller voltrok het vonnis: 0-1.

Met de overwinning doet Utrecht uitstekende zaken in de middenmoot van de Eredivisie. De matige seizoenstart is inmiddels weggepoetst met twaalf punten, waarmee Vitesse en AZ weer in het zicht zijn. Willem II zit in de gevarenzone. Na tien duels staan de Tilburgers met zeven punten op de zestiende plek.