PSV-selectie heeft voorkeur voor Klassieker: 'Mooi als zij verliezen'

PSV-selectie heeft voorkeur voor Klassieker: 'Mooi als zij verliezen'

23-10-2016 00:00
8

Als het aan PSV'er Steven Bergwijn ligt, gaat Ajax er zondagmiddag met de punten vandoor in de Klassieker. Het talent uit de Eindhovense jeugdopleiding wil in eerste instantie het gat met koploper Feyenoord verkleinen, zo vertelt hij in gesprek met deze website.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Om 14.30 uur begint zondag de altijd beladen Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. "We gaan eerst trainen morgen en daarna gaan we met z'n allen kijken", zegt Bergwijn na afloop van PSV-Sparta (1-0) tegen VoetbalPrimeur. Door de matige competitiestart van PSV staat de club, met een wedstrijd meer gespeeld, één punt achter op Ajax en maar liefst zes op Feyenoord. Een inhaalrace is vereist en als het aan Bergwijn ligt is die inhaalrace, met name op Feyenoord, dit weekend gestart.

De rappe buitenspeler van PSV heeft voor zondagmiddag dan ook een duidelijke voorkeur. "We zouden het mooi vinden als Feyenoord verliest. We hopen in ieder geval dat Feyenoord punten laat liggen, dan kunnen we dichter bij de koploper komen. Als Ajax wint kunnen we op zes punten van de nummer één komen, dat is weer een stapje dichter bij de plek waar we aan het eind van het seizoen willen staan", besluit Bergwijn in gesprek met deze website.