Ten Hag verwacht veel van Utrecht-uitblinker: 'Ik denk dat hij nog veel beter kan'

Ten Hag verwacht veel van Utrecht-uitblinker: 'Ik denk dat hij nog veel beter kan'

23-10-2016 07:10
2

Yassin Ayoub was zaterdagavond een lichtpunt in het elftal van FC Utrecht. De Domstedelingen speelden geen grootse wedstrijd tegen Willem II, maar wonnen wel door een goal van Sébastien Haller in de dying seconds (0-1).

"Ik ben heel blij hoe het gaat dit seizoen", reageerde Ayoub na afloop in gesprek met FOX Sports. "Ik heb een moeilijke periode gekend en vorig seizoen heb ik veel wedstrijden gemist door een blessure, maar nu gaat het lekker. De trainer zit kort op me. Hij is veel met me bezig. Dat is fijn als jonge speler, dat geeft veel vertrouwen."

"Ik heb al veel wedstrijden gespeeld, maar ben nog maar 22", vervolgt de middenvelder. "Dat is vrij jong, lijkt me. Ik had zelf ook moeten scoren, maar dat maakt me eigenlijk niet meer uit nu. Ik ben vooral gewoon heel blij met de drie punten." Ook trainer Erik ten Hag had mooie woorden over voor zijn spelmaker. "Met Ayoub ben ik zeker blij. Al wekenlang. Hij is op de goede weg en als hij zo verdergaat komt het allemaal wel in orde. Ik denk dat hij nog veel beter kan."

Ten Hag vindt dat Ayoub nog meer zijn stempel moet gaan drukken op het spel van Utrecht. "Hij kan stabieler worden, moet in grotere fases dominant worden in een wedstrijd. Of hij de Nederlandse top kan halen? Dat moet je laten gebeuren. Als hij hard blijft werken bij Utrecht, kan hij ver komen."