Supertalent Milan vol ongeloof: 'Gescoord tegen de beste keeper ter wereld'

Supertalent Milan vol ongeloof: 'Gescoord tegen de beste keeper ter wereld'

23-10-2016 07:36

Manuel Locatelli was in zijn achtste optreden in de Serie A goud waard voor AC Milan. De pas achttienjarige middenvelder schoot zijn ploeg zaterdag op zeer fraaie wijze langs Juventus (1-0). Zelf kan hij het maar moeilijk bevatten.

"Ik realiseer me nog steeds niet wat ik heb gedaan", zei Locatelli na afloop tegen Italiaanse media. "Ik heb gescoord tegen de beste keeper ter wereld (Gianluigi Buffon, red.) en ons op twee punten van de koploper gebracht. Dit doelpunt is van iedereen: van mijn familie, mijn grootouders, mijn ooms en mijn neven die voor Juventus zijn, maar dit keer even voor AC Milan juichten."

"Mijn geheim? Ik heb geen idee. Ik heb ook gewoon een beetje geluk", vervolgde de jubelende Locatelli, die wars lijkt van vedetteneigingen. "Ik moet op deze manier doorgaan, maar altijd met mijn voeten stevig op de grond. Ik draag dit doelpunt ook op aan president Silvio Berlusconi, die mij in de eerste selectie wilde hebben. Ik heb nu al zin om mijn goal nog een paar keer op tv te bekijken."

Juventus-trainer Massimiliano Allegri was mild voor zijn ploeg. Hij maakte zijn spelers zelfs een compliment. "Dat verdient mijn ploeg, want we hebben goed gespeeld tegen Milan. Zij hebben het ook goed gedaan en scoorden. Wij hadden pech, want wij scoorden ook via Miralem Pjanic maar dat doelpunt werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel."