Schöne: 'Je hoeft niet alles op kracht te doen. Als je een situatie maar leest'

Schöne: 'Je hoeft niet alles op kracht te doen. Als je een situatie maar leest'

23-10-2016 08:24
3

Lasse Schöne begon het seizoen als bankzitter bij Ajax, maar inmiddels lijkt hij trainer Peter Bosz te hebben overtuigd. De Deen maakt de laatste weken een ijzersterke indruk als nummer 'zes'.

"Ik vind het een heerlijke positie", vertelt Schöne in gesprek met de NOS. "Sommigen vullen deze positie in als een stofzuiger, anderen als een spelverdeler. Ik doe het op mijn manier en dat gaat hartstikke goed. Je hoeft niet alles op kracht te doen. Als je een situatie maar eerder leest dan de tegenstander, dan heb je de bal. En dat gaat prima. Ik heb natuurlijk wel ervaring..."

Wedden

Meer odds

Schöne miste het Europa League-duel met Celta de Vigo (2-2) donderdag vanwege een voetblessure, maar hij lijkt op tijd fit voor de Klassieker. In zijn carrière als Ajacied won de dertigjarige middenvelder nog nooit in De Kuip van Feyenoord. "Het zijn bijzondere en mooie wedstrijden. Laten we dit jaar wel lekker drie punten pakken, dan zijn de statistieken ook weer wat beter."

Met een achterstand van vijf punten op de Rotterdammers is het doel sowieso duidelijk. "Wij moeten altijd winnen. Het is, zoals ze dat zo mooi zeggen, een zespuntenwedstrijd. We laten het niet toe dat Feyenoord uit gaat lopen", besluit Schöne.