'Zeurende' Zwolle-aanvaller weet het zelf ook niet: 'Wat voor speler ik nou ben?'

'Zeurende' Zwolle-aanvaller weet het zelf ook niet: 'Wat voor speler ik nou ben?'

23-10-2016 09:05

Queensy Menig was vrijdag met een doelpunt belangrijk tijdens de 0-2 zege van PEC Zwolle bij Excelsior. De Ajax-huurling speelde als diepe spits, een positie waar hij zelf zijn twijfels bij heeft.

Trainer Ron Jans ziet het in bepaalde wedstrijden evenwel helemaal zitten in Menig als nummer '9'. "Wat voor speler ik nou ben? Ik hoor de trainer net roepen dat ik niet moet zeuren, dus ik ben een aanvaller die op vele posities uit de voeten kan", lacht de snelle en beweeglijke Menig in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben een buitenspeler, maar als ik belangrijk kan zijn voor PEC als spits, waarom niet? Ik heb in de jeugd bij Ajax altijd in de spits gespeeld", vervolgt Menig. "Ik ben ook gescout als spits. Maar normaal gesproken wil ik liever niet met mijn rug naar de situatie staan, zoals in de eerste helft vaak het geval was."

Tegen Excelsior tekende Menig zijn tweede seizoenstreffer aan. Hij heeft er vertrouwen in dat het goedkomt met Zwolle, dat thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Roda JC voor de boeg heeft. "Of het nu goed komt met PEC? Zeker weten."