Zoet-vervanger: 'Dit smaakt naar meer, het was prettig om er weer te staan'

Zoet-vervanger: 'Dit smaakt naar meer, het was prettig om er weer te staan'

23-10-2016 09:26
2

Remko Pasveer profiteerde zaterdag van een blessure van Jeroen Zoet. De tweede doelman van PSV hield zijn ploeg in de openingsfase tegen Sparta Rotterdam (1-0) met enkele goede reddingen op de been.

"In het begin was het even zoeken. We hebben er de laatste tijd sowieso wel een handje van dat we niet echt snel goed staan. Het is niet best hoe we beginnen", stelt Pasveer voor de camera van Omroep Brabant. De sluitpost kreeg daardoor meer te doen dan misschien wel verwacht. "Ik sta er natuurlijk om die ballen tegen te houden."

Wedden

Meer odds

"Voor de rest is het mijn taak om de boel organisatorisch zo goed mogelijk neer te zetten", vervolgt Pasveer, die PSV na de openingsfase het initiatief zag overnemen. "Het ging soms moeilijk, maar als je kijk naar de statistieken ging het zo slecht nog niet. We misten alleen weer teveel kansen." Bart Ramselaar brak uiteindelijk ruim tien minuten voor tijd de ban.

De onverwachte basisplek was Pasveer goed bevallen. "Dit smaakt naar meer, natuurlijk. Het is prettig om er weer te staan en ik heb redelijk snel mijn draai weer kunnen vinden." Dinsdag keept hij opnieuw tegen Sparta, dan in de tweede ronde van de KNVB Beker.