Mourinho haalt uit: 'Jullie breken mensen af, maken ze groot en vernietigen ze'

Mourinho haalt uit: 'Jullie breken mensen af, maken ze groot en vernietigen ze'

23-10-2016 10:10
1

Wayne Rooney hoeft niet te vrezen voor een gedwongen vertrek bij Manchester United. Manager José Mourinho belooft dat hij de aanvoerder van The Red Devils niet naar de uitgang zal werken.

"Nee, nooit", stelt Mourinho in gesprek met Sky Sports. "Die beslissing zal ik nooit nemen. Een speler van zijn statuur, met zijn geschiedenis bij deze club zal nooit het punt bereiken dat de club of de manager die beslissing voor hem maakt." De dertigjarige middenvelder annex aanvaller worstelt met zijn vorm en is zijn basisplaats kwijtgeraakt op Old Trafford.

"Ik heb hem drie duels op rij op de bank gezet. Dat is moeilijk voor hem en dat is moeilijk voor mij", vertelt Mourinho. "Dat is meedogenloos, maar ik moet het teambelang voorop stellen. Dat geldt zelfs voor zo'n icoon." De Portugees is niet blij dat Rooney bij het Engels elftal door het hele elftal wordt geslingerd. Onlangs speelde hij zelfs als controleur. "Hij kan niet de hele tijd switchen tussen '6', '9' en '10'. Voor mij is hij een aanvallende speler."

Mourinho stelt dat hij Rooney allerminst heeft afgeschreven. "Hij betaalt de tol voor zijn succes. De verwachtingen zijn zo hoog dat mensen iedere wedstrijd een hoog niveau van hem verwachten, week in week uit. Dat is een probleem. In dit land maken jullie mensen groot, breken ze af, maken ze weer groot en vernietigen ze opnieuw. Dat zit in jullie natuur."