Van der Sar erkent: 'Daaruit is inderdaad de aankoop van Hakim gekomen'

Van der Sar erkent: 'Daaruit is inderdaad de aankoop van Hakim gekomen'

23-10-2016 10:37
2

Edwin van der Sar heeft toegegeven dat pas op het laatste moment werd besloten om Hakim Ziyech naar Ajax te halen. De directeur beaamt dat het onrustig werd in Amsterdam, toen de resultaten tegenvielen tijdens de seizoensstart.

"In die anderhalve week kwamen we echt negatief te staan", doelt Van der Sar bij De Tafel van Kees op het gelijkspel tegen Roda JC, de nederlaag tegen Willem II en de pijnlijke uitschakeling tegen FK Rostov in de play-offs van de Champions League. "Uiteraard wisten we dat Ziyech een heel goede voetballer is, één van de betere op de Nederlandse velden."

"Je kijkt natuurlijk ook naar je eigen selectie, wat je al hebt. Een nieuwe trainer die met spelers wil werken. Na Rostov mis je dan toch wat in het elftal", vertelt de voormalige doelman. "Daaruit is inderdaad de aankoop van Hakim gekomen."

De komst van Ziyech lijkt Ajax goed te doen. "We hebben er nu iets meer voetbal ingekregen. We willen altijd aanvallend voetbal spelen, poppetjes kunnen veranderen, maar er zit nu meer voetbal in. Dat zie je met Dolberg ook."