'Het zou geweldig zijn als wij Ajax op acht punten achterstand kunnen zetten'

'Het zou geweldig zijn als wij Ajax op acht punten achterstand kunnen zetten'

23-10-2016 10:50
13

Dirk Kuyt droomt stiekem al van een overwinning op Ajax. Feyenoord kan de aartsrivaal zondag op een flinke achterstand zetten in de titelstrijd, beseft de 36-jarige aanvoerder.

"Het zal geweldig zijn als wij die wedstrijd winnen en Ajax op acht punten achterstand kunnen zetten, maar het zegt niks voor het verdere verloop van de competitie", zegt Kuyt in gesprek met Feyenoord TV.

Dat de Rotterdammers nog zonder puntenverlies zijn, zegt volgens de aanvaller echter niet al te veel. "Je wil gewoon die wedstrijd ten koste van alles winnen. Daar zullen we top voor moeten zijn, want Ajax is ook in goeden doen", aldus Kuyt. "Het is een echte topper, dat is wel eens anders geweest in het verleden. Nu is het gewoon de nummer één tegen de nummer twee ."

Kuyt merkt dat de Klassieker leeft. "Je voelt aan alles, in Rotterdam en misschien wel in heel Nederland, dat de spanning al meer dan een week wordt opgebouwd naar deze wedstrijd. Ik ben heel erg benieuwd hoe ver wij zijn als team. We hebben behoorlijke stappen gemaakt en alles gewonnen, maar dat valt allemaal weg."