Advies voor Bosz: 'Hij moet dan naast Sanchez staan, dan ben je onklopbaar'

Advies voor Bosz: 'Hij moet dan naast Sanchez staan, dan ben je onklopbaar'

23-10-2016 11:05
12

De komst van Hakim Ziyech is een gouden zet van Ajax. Dat stelt Aad de Mos, die de Marokkaanse middenvelder als het ontbrekende schakeltje ziet in het spel van de Amsterdammers.

"Ziyech zorgt voor een bepaalde creativiteit die Ajax lange tijd niet gehad heeft", zegt De Mos bij De Tafel van Kees. "Hij maakt de andere spelers ook beter. Ze hebben allemaal een goede klik met hem. Hoe dat komt weet ik niet, maar in België zeggen ze dat is de mayonaise die pakt. Hij bindt alles aan elkaar, hij is echt het schakeltje dat Ajax nodig had."

"Hij onttrekt Ajax eigenlijk van het starre systeem dat Ajax onder Frank de Boer speelde", vervolgt De Mos, die denkt dat de nabije toekomst van Ajax er rooskleurig uitziet. De analist verwacht veel van jeugdspelers Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. "Van de Beek is een zeer goede vervanger van Davy Klaassen. Hij is in potentie misschien wel een betere speler."

Ook van De Ligt is De Mos onder de indruk. "Die is zeldzaam. Hij moet volgend jaar naast Davinson Sanchez staan. Dan ben je onklopbaar."