'Bosz bepaalde wat er gebeurde, Van Bronckhorst moest luisteren en z'n best doen'

'Bosz bepaalde wat er gebeurde, Van Bronckhorst moest luisteren en z'n best doen'

23-10-2016 12:27
3

Ajax-trainer Peter Bosz en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst staan zondagmiddag in De Kuip tegenover elkaar. De twee speelden ruim twintig jaar geleden nog samen met Feyenoord tegen Ajax.

De twee coaches waren toen beide lid van de A-selectie van Feyenoord. Zo ook John de Wolf en Ruud Heus, die in gesprek met de NOS vooruitblikken op de Klassieker. "Bosz bepaalde met een paar van ons wat er gebeurde in het veld, Van Bronckhorst moest luisteren en z'n best doen."

Wedden

Meer odds

"Wij hadden een heel ervaren ploeg in die tijd", zegt Heus. "Tactische keuzes maakten we zelf en Bosz was daar heel belangrijk in. Hij was een middenvelder, die de wedstrijd heel goed kon lezen. Hij dacht toen al als een trainer. Sindsdien heeft hij zich heel goed ontwikkeld als een trainer die zijn ploegen echt een eigen identiteit geeft van gedurfd en aanvallend voetbal. Over een paar jaar is Peter Bosz bondscoach. Dat durf ik wel te zeggen."

Om 14.30 uur begint in De Kuip het duel tussen Feyenoord en Ajax. "Bij winst kan Ajax op acht punten worden gezet. Dat is een ongekende weelde, natuurlijk. Feyenoord is dit jaar heel degelijk, dan moet je niet opeens gek gaan doen. Verliezen in De Kuip is altijd een ramp", aldus De Wolf.