In het kort: Invaller Strootman wint met Roma, Paris morst punten

23-10-2016 23:16
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Invaller Strootman wint met Roma
AS Roma heeft zondagavond een simpele overwinning geboekt op Palermo. In Rome werd het 4-1 dankzij doelpunten van Mohamed Salah, Leandro Paredes, Edin Dzeko en Stephan El Shaarawy. De Palermo-goal van Robin Quaison was enkel voor de statistieken. Bij Roma viel Strootman in de tweede helft in. De Romeinen blijven zo goed in het spoor van koploper Juventus.

Paris Saint-Germain blijft punten morsen
Paris Saint-Germain heeft weer punten laten liggen in de titelstrijd van Frankrijk. De Franse klassieker tegen Olympique Marseille eindigde doelpuntloos. De regerend landskampioen had voldoende kansen, maar met name Edinson Cavani verzuimde deze te verzilveren. Het verschil tussen koploper Olympique Nice en PSG bedraagt nu zes punten.

Celta de Vigo haalt uit tegen Depor
De Derby van Galicië is zondag met ruime cijfers gewonnen door Celta de Vigo. Aartrivaal Deportivo La Coruña werd met 4-1 geklopt. Afgelopen donderdag kregen diverse Celta-spelers nog rust tegen Ajax, omdat de clash met Depor érg belangrijk is voor de Celta. Trainer Eduardo Berizzo kreeg het gelijk dus aan zijn zij. Hugo Mallo, Iago Aspas (twee keer) en Fabián Orellana scoorden. Door de overwinning stijgt Celta naar de achtste plek.

Schalke boekt ruime zege
Schalke 04 klimt langzaam uit het dal. Na een dramatische seizoensstart (nul punten uit de eerste vier duels) boekten Die Koningsblauen zondag hun tweede zege in de laatste drie Bundesliga-duels. Hannover 96 werd met 3-0 geklopt. Nabil Bentaleb was de grote man bij Schalke, met twee goals. Max Meyer maakte de andere goal. Klaas-Jan Huntelaar begon op de bank en viel in de tachtigste minuut in.

Galatasaray voor het eerst onderuit
Galatasaray heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In eigen huis ging de ploeg van Jan Olde Riekerink onderuit tegen Trabzonspor (0-1). Wesley Sneijder speelde zeventig minuten voor de Turkse topclub. Galatasaray na acht wedstrijden op de derde plek in de Turkse Super Lig. Nummer twee Besiktas heeft even veel punten, maar één wedstrijd minder gespeeld. Basaksehir is de koploper met achttien punten uit acht wedstrijden.