Bosz: 'Als jij denkt met deze instelling bij Ajax te slagen, heb ik niets aan je'

Bosz: 'Als jij denkt met deze instelling bij Ajax te slagen, heb ik niets aan je'

23-10-2016 13:01
1

Ajax-trainer Peter Bosz doet voorzichtig met zijn pupil Kasper Dolberg, maar aanvankelijk deed vooral de Deense spits het rustig aan. Bosz gaf de aanvaller een schop onder zijn kont en kreeg er een hele andere Dolberg voor terug.

"Kasper heeft zoveel talent", begint Bosz in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft aan weinig woorden genoeg, maar moet wel soms een schop onder zijn kont hebben om het beste eruit te halen." Bosz merkte dat op het trainingskamp van de Amsterdammers. "De eerste drie dagen liep hij met alles achteraan."

Wedden

Meer odds

De Ajax-trainer besloot om Dolberg op te zoeken en hard toe te spreken. "Op de woensdag had ik een gesprek met hem waarin ik hem zei: 'Als jij denkt met deze instelling bij Ajax 1 te slagen, heb ik niets aan je.' Prompt kwam hij de volgende dag bij de metingen van de trainingsintensiteit als een van de beste spelers naar voren."

"Het kwartje was gevallen en sindsdien voelt hij steeds beter aan wanneer hij arbeid moet leveren", zegt Bosz, die een reden heeft voor die quote. Hij wil Dolberg niet té veel laten doen, omdat de spits nog jong is en veel geblesseerd was. Dolberg gaat zondag de strijd aan met Feyenoord, in een heuse Deense battle met Nicolai Jörgensen, die aan de andere kant in de spits staat. De leuke odds liegen er niet om!