Bosz weer met middenvelder in verdediging: Nee, voor mij geen enkele twijfel

Bosz weer met middenvelder in verdediging: "Nee, voor mij geen enkele twijfel"

23-10-2016 14:17
1

Peter Bosz weet dat hij zondagmiddag een goed resultaat nodig heeft wanneer hij met Ajax op bezoek gaat bij Feyenoord. De keuzeheer heeft tegen de aartsrivaal basisplekken over voor Lasse Schöne en Daley Sinkgraven.

Schöne was een twijfelgeval in aanloop naar het duel, maar start gewoon in de basis. "We wisten dat Schöne Celta de Vigo-uit niet zou halen", zegt Bosz tegen FOX Sports. "We hebben hem in Amsterdam achter gelaten zodat hij kon werken aan zijn herstel. Hij is vrijdag aangesloten en heeft gisteren volledig mee kunnen trainen, dus hij is fit." Nemanja Gudelj haakte kort voor de wedstrijd geblesseerd af, maar de keuze voor Schöne had Bosz toen al gemaakt. "Dat was voor mij al duidelijk."

Wedden

Meer odds

Sinkgraven maakt dit seizoen als linksback furore bij Ajax. Ook tegen Feyenoord mag de middenvelder het laten zien als verdediger. Of Bosz twijfelde? "Nee, dat was voor mij geen enkele twijfel. Ik vind hem verdedigend sterk genoeg. Hij heeft inzicht en genoeg duelkracht", aldus de oefenmeester van Ajax.

Ajax staat vijf punten achter op Feyenoord en dus is een goed resultaat hard nodig. "Ik voel de druk van de wedstrijd", geeft Bosz toe. "Ik weet dat we vijf punten achter staan en wat het belang van deze wedstrijd is. We gaan niet beter spelen als we ons drukmaken. Ik vind het niet belangrijk wie de favoriet is. Wij gaan ons best doen om die wedstrijd te winnen."