Klassieker-rapport na 45 minuten: Bilal en Klaassen flop, Onana reddende engel

23-10-2016 15:18
5

Feyenoord-Ajax staat na 45 minuten voetbal nog 0-0. Er gebeurde genoeg tijdens De Klassieker, vooral voor het doel van Ajax. Wie blonken er tot nu toe uit en welke spelers kenden een helft om snel te vergeten? VoetbalPrimeur zet ze op een rij.

Top

Dirk Kuyt - De aanvoerder van de thuisploeg had er zin in. Kuyt was overal om ballen te onderscheppen en duels aan te gaan. Kreeg na ruim een halfuur een goede schietkans, maar zijn schot zeilde over het doel van André Onana.

Karim El Ahmadi - Dominant op het middenveld. Ajax-vormgever Hakim Ziyech, een goede bekende van El Ahmadi, kreeg amper ruimte van de veldheer van Feyenoord. El Ahmadi kreeg natuurlijk volop steun van Tonny Vilhena, die ook veel zijn duels won.

André Onana - De keeper van Ajax hoefde niet heel vaak in actie te komen, maar toen Onana nodig was, stond hij er ook. Bilal Başacıkoğlu kreeg na tien minuten dé kans om de 1-0 te maken, maar de Ajax-goalie deed zijn werk uitstekend en blokkeerde de inzet van de rechtsbuiten.

Flop

Daley Sinkgraven - Natuurlijk won-ie zo nu en dan een duel van zijn directe tegenstander Başacıkoğlu, maar aan alles zie je dat Sinkgraven géén verdediger is. Geeft veel ruimte weg en spelers lopen te makkelijk uit zijn rug weg. Zijn fout leidde een gigantische kans van Başacıkoğlu in.

Bilal Başacıkoğlu - Sinkgraven had in de eerste helft het geluk dat ook Başacıkoğlu vooralsnog zijn dag niet heeft. De Turkse rechtspoot kreeg voldoende ruimte, maar doet daar bar weinig mee. Donderdag ging het goed, maar vandaag belanden al zijn voorzetten in de voeten op of het hoofd van een Ajacied. Ook Bilal's collega Jens Toornstra kende geen beste helft. Hij was totala onzichtbaar en liep vooral achter Joël Veltman aan.

Davy Klaassen - Deed de aanvoerder van Ajax eigenlijk wel mee? Klaassen slaagde er totaal niet in om zijn stempel op het spel van Ajax te drukken. Normaal duikt de Oranje-international per helft wel één of twee keer op in het strafschopgebied van de tegenstander, maar daar was nu totaal geen sprake van. Vleugelaanvaller Bertrand Traoré kwam meer in het spel voor, maar eigenlijk al zijn acties mislukten. Ook hij moet na rust véél beter.