Groningen geeft rode lantaarn door na overwinning op nota bene AZ

23-10-2016 16:30
20

FC Groningen heeft de eerste Eredivisie-thuiszege van het seizoen binnen. De noorderlingen wonnen in eigen huis van AZ, dat een zware Europese wedstrijd achter de rug had: 2-0. Het spitsenduo Bryan Linssen-Tom van Weert scoorde.

Op zaterdag kreeg Groningen te horen dat het de nieuwe hekkensluiter werd, nadat Roda JC een gelijkspel had bemachtigd tegen ADO Den Haag. Maar die rode lantaarn werd op zondag dus weer doorgegeven aan de Limburgers, na de 2-0 zege van Groningen op AZ. Die kwam tot stand door twee goals in de eerste helft. Eerst scoorde Linssen uit een prima voorzet de 1-0.

Linssen was zelf de aangever bij de 2-0 van Van Weert, die vanaf ongeveer veertien meter heel knap raak kopte. AZ kraakte aan alle kanten en speelde zeer matig. Na rust kon Vlaar de 3-0 van Van Weert nog voorkomen. Aanvallend gezien brachten de Alkmaarders bar weinig. Een nederlaag was dan ook het logische gevolg. Alleen Iliass Bel Hassani probeerde het nog, zonder resultaat: 2-0.