Bosz looft Dolberg en laat Sinkgraven niet piepelen: Dat ligt aan jou

Bosz looft Dolberg en laat Sinkgraven niet piepelen: "Dat ligt aan jou"

23-10-2016 17:12
16

Ajax-trainer Peter Bosz had vrede met het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. In De Klassieker kwam Ajax op voorsprong door Kasper Dolberg. Vlak voor tijd werd het gelijk. Hoe keek Bosz naar de prestatie van Dolberg en Daley Sinkgraven?

"Ik heb absoluut vrede met dit resultaat. Als je de wedstrijd hebt gezien, zou het niet terecht zijn als we hier hadden gewonnen", aldus Bosz tegenover de NOS. Sinkgraven maakte in de eerste helft een grote fout, waardoor Bilal Basacikoglu had kunnen scoren. Was Sinkgraven de zwakste schakel? "Dat ligt aan jou", counterde Bosz de verslaggever. "Je verdedigt als team."

"Spelers kunnen individuele fouten maken, zoals Sinkgraven deed bij de eerste kans. Dat was een hele grote fout van hem. Hij kan van alles doen, maar dit kan niet", aldus Bosz, die hem wel verdedigt. Waarom kwam Sinkgraven in de problemen? "Dat kan ook komen doordat zij met een hele offensieve Karsdorp ruimte creëren aan hun rechterkant en onze linkerkant."

Over Dolberg was Bosz lyrisch. Hij scoorde ook heel fraai. "Een geweldige goal. En die grote kans die hij zelf nog bij de 1-1 creëerde…" De conclusie van Bosz over het duel is duidelijk: "Het was spannend, meer dan dat er goed voetbal was. De spanning kwam voort uit de grote fouten die werden gemaakt."