Heerenveen zet ijzersterke reeks voort en drukt Heracles in de problemen

23-10-2016 18:35
30

SC Heerenveen lijkt momenteel niet te stuiten in de Eredivisie. De Friezen waren zondag met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo en nemen daardoor op basis van het doelsaldo de derde plaats weer over van PSV. Heracles staat slechts een plekje boven de degradatiestreep.

De openingsfase van Heerenveen was allerminst overtuigend. De bezoekers waren via Brandley Kuwas zelfs dicht bij de 0-1, maar hij schoot oog in oog met doelman Erwin Mulder voorlangs. De equipe van Jurgen Streppel trok daarna alsnog het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde na twintig minuten in de openingstreffer van Stefano Marzo, die vrij raak krulde.

Vlak voor rust werd het echter gelijk. Opnieuw zorgde Kuwas voor gevaar. Zijn schot leek houdbaar voor Mulder, maar de sluitpost liet zich verschalken in de korte hoek. Na de pauze stelde de thuisploeg orde op zaken. Sam Larsson schoot in de 66e minuut raak vanaf een meter of twintig. Twaalf minuten voor tijd stelde Jeremiah St. Juste de zege veilig. De verdediger van SC Heerenveen bekroonde een solo met een fraai doelpunt: 3-1.

Heerenveen pakte in de laatste zeven wedstrijden negentien punten. De Friezen staat nu op 21 punten, evenveel als PSV. Heracles is de nummer vijftien met acht punten uit tien duels.